UPPTÄCK: Sabine Women – The Thief And Her Week Of Wonders

av | aug 23, 2018 | Ny musik, Upptäck

Sabine Women är tillbaka och följer upp debutsingeln Buenos Aires med The Thief And Her Week Of Wonders.

Om​ Buenos Aires​ var introduktionen till Sabine Women är T​he Thief And Her Week Of Wonders​ singeln som verkligen visar på vilka kvaliteter Jonathan Södergrens Sabine Women har att erbjuda.

Som lyssnare dras en med i en berättelse som bjuder på fragment från relationen som spionen Jane Horney hade med Jonathan Södergrens farfar. Trots sin verklighetsförankring ter sig låten filmiskt skimrande, mycket tack vare ljudlandskapet som ramas in av stämsång och nostalgiskt osande gitarrer, kanske spelar även det där ljudet som tycks komma från en bilmotor i låtens början sin roll.

– Min farfar dog innan jag ens var född så jag har egentligen ingen aning om hur hans relation till Jane Horney såg ut. Men jag är ingen tonåring, jag har tillräckligt mycket empati för att kunna skriva texter som inte har något med mitt liv att göra. På låten föreställer jag mig hur det är att känna svartsjuka samtidigt som du är medveten om att du inte har den gudomliga rätten att ställa krav eller ha förväntningar på någon annan, berättar Jonathan Södergren i en kommentar om singeln.

Författare:
Amanda Båmstedt, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This