UPPTÄCK: Rose Gray – Save Your Tears

av | dec 1, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Rose Gray är Englands nästa jazziga diva. Save Your Tears är en euforisk popballad om att hitta tillbaka till sitt hopp, en låt som trots att den skrevs innan pandemin fått en helt ny mening.

Rose Gray är som en blandning av allt jag älskar med brittisk kultur. Knarrig bred engelsk accent över jazzig pop och neo soul. Den lättast tillgängliga att jämföra henne med är såklart Amy Winehouse. Men det drar också åt Spice Girls 90-talspop och Jorja Smiths kvittrande R&B.

Just Save Your Tears med sina synthar tar också inspiration från 80-talets dansmusik, det låter lite som att det skulle kunna vara en remixad version av Whitney Houston. Den euforiska låten målar upp fragmentariska ögonblick ur en uppväxt i Londons nattliv.

– Den här låten betyder mycket för mig, ännu mer nu än när jag först skrev den. Det känns som rätt tid att släppa den nu. Det är en låt av hopp. För att spara sina tårar. För kärlek, för förlust och allt däremellan. För mina bästa vänner. För våran stad. För alla kvällar ute vi missat, skriver Gray på Instagram.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This