UPPTÄCK: Ratvader – Ratvader’s Dream

av | nov 25, 2019 | Ny musik, Upptäck

Ljudskulptören och spelkompositören Ratvader slår sig ihop med producentkollegan El Huervo för att skapa ett album som tar oss till en bättre värld. De lyckas.

Det märks att såväl Ratvader som El Huervo har gott om erfarenhet som kompetenta spelkompositörer (med spel som Kensho och Hotline Miami), för den värld de tillsammans bygger på albumet Ratvader’s Dream är en fantastisk sådan.

Ljuden av knastrande brasor, porlande bäckar och fågelsång hjälper att bygga denna magiska atmosfär. Den här världen är en trygg och varm plats, vars ljudgestalt ständigt rör sig i gränslandet mellan det organiska och elektroniska. Den är ständigt jordnära, med en återkommande påminnelse om en pixlig spelvärld.

Denna blandning får det nästan att låta som ett soundtrack till Simon Stålenhags grafiska noveller, om novellerna hade skildrat mer naturutopi än teknologiskt och urbant förfall. Precis som titlarna Radvader’s Ahimsa och El Huervo’s Ahimsa antyder, finns det en genomgående tematik om välvilja och frid, om hoppet om en bättre värld.

Författare:
Jonas Hallén, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This