UPPTÄCK: Raring – Du sover

av | apr 9, 2018 | Ny musik, Upptäck

Rarings nya singel Du sover är långsammare än tidigare låtar, men precis lika välskriven.

Luleå/Göteborgsbandet Raring låter ibland som att de skulle kunna vara ett kärleksbarn mellan Mattias Alkberg och Cannes Heat. Speciellt låten Tillfällig fördrivelse låter som ett sådant resultat, och bär också spår från Håkan Hellströms Zigenarliv dreamin (som ju i sin tur också var influerad av Canned Heats Going up the country och Nationalteaterns Bängen trålar). När Raring nu släpper den nya låten Du sover är det en betydligt långsammare melodi, med baktakt och som gjord för en tryckare.

Textmässigt blir det nästan som en svensk variant av Coldplays Fix you, men betydligt mindre cheasy: “Du sover, jag lägger mig så nära som det går/…/hör hur du snyftar, håller dig så hårt som det går, utan att du vaknar – för det är gift i varenda liten tår, jag vet det gör ont nu, men livet går vidare”. Precis som med samtliga Raringlåtar tar texten välförtjänt och välskriven plats – alltid sjungen på mjuk norrländska, och med stor likhet i röst och betoning med just Mattias Alkberg.

Och även om Du sover är långsammare än övriga låtar så är melodin gladare än texten, en kontrast som alltid är ett välkommet grepp. Med detta strålande, och lite oväntade, tillskott i låtrepertoaren kan jag inte låta bli att se fram emot ännu mer släpp, och allra helst en hel fullängdare.

Författare:
Clara Kron, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This