UPPTÄCK: Pablomari – Grinder

av | jun 8, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Pablomaris nya singel Grinder är en perfekt kombination av skrytig rap och nynnvänliga refränger.

Afroswing, en derivatgenre till afrobeats, har än så länge inte slagit brett i Sverige. Desto större genomslag har genren haft i sitt ursprungsland Storbritannien där artister som J Hus, Kojo Funds och Yxng Bane huserar på listorna.

Brittiske Pablomari är relativt ny i gamet, hans debutsingel Pengame kom 2018. Under sina två år i branschen har han släppt ett gäng singlar och testat sig fram genom olika sounds, där vissa låtar har varit av hårdare karaktär, andra av mjukare. Han har även visat prov på att kunna använda ett mått av humor i sina texter, utan att tappa sin trovärdighet.

På den nya singeln Grinder demonstrerar Pablomari sin känsla för att sömlöst kombinera rytmiskt flow med fängslande melodier. I vad som känns som klassisk afroswinganda balanserar han okonstlad rap som dryper av braggadocio med ljusa, lättsamma instrumentals och sångpartier som sätter sig på hjärnan.

Men trots att många av elementen känns igen från andra verk inom genren menar Pablomari att låten är början på något helt nytt:

Grinder spelades in 2018 medan jag utvecklade ett nytt sound som jag kände skulle skapa en förändring i den brittiska scenen. Det är en ny våg av trap och drillmusik som jag kallar ”Mandem Trap”, säger han i en kommentar till Popmani.

Artisten antyder även att mer musik är på väg, när den släpps återstår dock att se.

Författare:
Linn Anglerfjord, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This