UPPTÄCK: OSCAR Soul Experience – Oscar Soul Experience

av | dec 25, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

“Livekänsla” är ledordet när OSCAR Soul Experience bjuder på energisk soul med rockinfluenser på sitt självbetitlade debutalbum.

De fem killarna från Stockholm träffades när de alla pluggade på musikgymnasiet Rytmus, och 2017 bildade de bandet OSCAR Soul Experience. Sedan dess har bandet rest världen över med sin musik, och gjort spelningar i bland annat Kina, Botswana och USA. Mängden släppt material har dock varit sparsam, tills de nu äntligen har släppt sitt debutalbum Oscar Soul Experience.

Skivan spelades in under en roadtrip genom USA där bandet fick möjlighet att träffa och göra musik med flera amerikanska artister och producenter. Resultatet blev en elva spår lång skiva som fullkomligt genomsyras av närvaro och hög energi.

Frontmannen Oscar Ögren säger att de inspireras mycket av musik från 60-, 70- och 80-talet, och beskriver skivans sound som en blandning av soul och rock med influenser av bland annat jazz. Eftersom bandets musikkarriär hittills har varit så centrerad kring liveframträdanden försökte de ta in samma känsla i studion, berättar han.

– Vi gjorde många av tagningarna live i studion och det resulterade i att live-energin och känslan hörs igenom. Låtar som till exempel Honey och Oh Oh är livetagningar har vi knappt rört efter själva inspelningen. Det är helt råa tagningar, live från studion, säger Oscar Ögren.

Författare:
Linn Anglerfjord, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This