UPPTÄCK: Nasty Cherry – Win

av | mar 18, 2019 | Ny musik, Upptäck

Det hypeade bandet Nasty Cherry har släppt sin debutlåt och den lever verkligen upp till förväntningarna.

Sedan januari har bandet teasat sin första release. De har redan ett tydligt sound, jobbar med en väldigt tydlig estetik i det material som släppts och har på något sätt hunnit skaffa en fanbas som de kallar sina “cherry pits”, trots att de bara spelat tillsammans ett par månader.

Det är inte många nya band som får den här mängden bevakning innan de ens hunnit släppa något, men eftersom artisten och låtskrivaren Charli XCX varit inblandad och fört tjejerna samman har det väckt mycket uppmärksamhet. Andra inblandade är Justin Raisen som tidigare jobbat med både Charli och Sky Ferreira.

Tidningen Noisey kallar de en blandning av Spice Girls och The Runaways, och det är ingen dålig liknelse. Bandet består av de fyra medlemmarna Gabby Bechtel, Chloe Chaidez, Georgia Somary and Debbie Knox-Hewson.

Nasty Cherry är lite som en modern version av Joan Jett, samtidigt som de är ett bra supplement i tomrummet efter The Donnas. Det är punkpop med en flört till tidigt 2000-tal, tänk Mean Girls-soundtrack, samtidigt som de blandar in 70-tals influenser. Det har verkligen saknats tjejband inom den här genren, så det är kul att se att det nu börjar fyllas på med artister som Sky Ferreira och Nasty Cherry.

Bandet tillkännagjorde sin existens på Instagram med att skriva “we’re Nasty Cherry and we’re the best band of 2019”, och om den här låten är någon indikation så har de nog inte fel.

Författare:
Emma Thimgren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This