UPPTÄCK: mons – Down Low

av | maj 13, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Tidlös och oförblommerad R’n’B när mons debuterar på svenska.

Mons Lorenzen har länge varit musikaliskt aktiv i olika konstellationer. Lo-fi popduon Anwai och soloprojektet mookie är bara två exempel på musik han släppt tidigare. Hans nyaste upplägg i raden går helt enkelt under namnet mons och flörtar med klassisk R’n’B och hiphop på svenska.

Singeln Down Low är en pianodriven och bakåtlutad låt om förbjuden kärlek. Ljudbilden är avskalad med vokalerna i centrum. Ett tydligt beat tillsammans med en repetitiv melodislinga i bakgrunden vaggar in lyssnaren i ett behagligt gung. Resultatet blir tidlös R’n’B utan några krusiduller.

mons berättar om spåret i en kommentar till Popmani:

– Jag har länge känt att jag skulle vilja foga soundet och den inspirationen jag har samlat på mig under min tid på den internationella scenen och uttrycka det på svenska då jag enbart släppt saker på engelska innan. Sommaren 2019 var det som att det rann text ur mig och jag började formulera en EP. Detta är det första spåret på den.

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Fotograf:
Martin Bohm

Pin It on Pinterest

Share This