UPPTÄCK: Mitchy Iris – SO WRONG

av | jul 19, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Atmosfärisk kärlekshistoria på Mitchy Iris senaste singel SO WRONG.

Mitchy Iris dök upp på rapscenen 2018 då han släppte debutsingeln Heartbreak Anth3m där han gästades av Huddingerapparen Vongtale. Sedan dess har han släppt ett antal singlar och även en EP tillsammans med brittiske Jnr Choi. Inom kort kommer äntligen hans debutalbum, och nyligen delade han med sig av den första singeln från den kommande plattan.

SO WRONG har det mjuka, atmosfäriska sound som vi är vana att höra från Mitchy Iris. Hans mörka röst och karaktäristiska lågenergi-stil ger låten en närmast hypnotisk kvalitet, och han själv rubricerar den som en ”kärlekslåt för gatorna”:

– Hela albumet in general är riktat åt det hållet, det är den typen av musik jag började med och kände att jag behövde gå tillbaka till. Även om du är en ”streetguy” så har vi alla känslor. Låten handlar på vissa sätt om tidigare händelser i mitt liv, säger han.

Mitchy Iris beskriver det kommande albumet som en kärlekshistoria som till stor del speglar hans eget liv. Han har inspirerats av artister som Lil durk, Toosii, Frank Ocean och Travis Scott och kommer bland annat gästas av DJALEEL som är den första artisten att bli signad till Mitchy Iris’ eget skivbolag.

Men trots att albumet till stora delar kommer gå i samma anda som singeln SO WRONG så kan vi även förvänta oss att bli överraskade och enligt artisten själv kan man förvänta sig att höra Mitchy som en aldrig hört innan. Då han bland annat har till exempel en indierock-låt med.

– Albumet är en berättelse, från hjärtekross till ny partner. En låt är inspirerad av tjejen jag dejtar at the moment, SO WRONG var inspirerad av en person jag träffat tidigare. Det finns låtar som är mer hype men the general line i albumet är ”love songs for the streets”.

Albumet planeras att släppas nu i juli, men har inte fått ett officiellt datum än då arbetet med det inte är helt färdigt än. För den som gillade skivans första singel kommer dock albumet vara väl värt väntan, lovar artisten.

Författare:
Linn Anglerfjord, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This