UPPTÄCK: MILLENNIALS – Something For The Weekend

av | apr 12, 2018 | Ny musik, Upptäck

Millennials nya singel – som Oasis, fast tjugo år senare.

Sverige älskar ju den lilla sommaren vi får, och med den kommer mörka kvällar, brasor och lika säkert som att också myggen kommer fram så har någon jävel hittat en gitarr och börjar spela Oasis Wonderwall. Detta beteende, som har blivit en kliché så många gånger om att en fortfarande förvånas när folk gör detta på fullt allvar, har tyvärr satt brödrabandet i dålig dager. En glömmer lätt att Oasis hade fler låtar, och att såväl debutalbumet Definitely maybe som uppföljaren (What’s the story) Morning glory? faktiskt är fulla av fantastiska låtar.

När nederländska indiebandet MILLENNIALS släpper sin andra singel Something for the weekend börjar jag undra om bandet är enbart lyssnat på Oasis i hela sitt liv, eller om någon av bröderna Gallagher gjorde ett snedsteg under någon Amsterdamvistelse, och att det snedsteget i så fall nu vuxit upp och bildat band.

Hur som helst, likheterna med Oasis är slående, men samtidigt är MILLENNIALS också, som namnet också antyder, helt nutida. Deras tidigare singel Victoria är bra, men inte alls lika träffsäker. Förhoppningsvis släpps ett helt album snart som kan ge en rundare bild av bandet, och om inte annat så har de i alla fall väckt min vilande kärlek till Oasis till liv igen.

Författare:
Clara Kron, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This