UPPTÄCK: Milano Sun – Eldorado & Romeo & Juliet

av | Nov 10, 2017 | Ny musik, Upptäck

Milano Sun är ett band att hålla ögonen på, med singeln Boomerang i bakfickan som släpptes tillsammans med VÅRØ är bandet redo att erövra ny mark med singlarna Eldorado och Romeo & Juliet innan det är dags för albumsläpp.

Med Eldorado visar Milano Sun att de besitter poptalang ända ut i fingerspetsarna, en känsla för melodier som kan liknas vid Peter, Bjorn & Johns genibeats, samtidigt som Milano Sun inte är några imitatörer. De klarar definitivt att stå på helt egna ben och precis likt tidigare släpp vågar de ta ut svängarna utan att kompromissa med kvaliteten.

Eldorado är en låt som är fylld med känsla och jag kan verkligen se framför mig hur den enkelt skulle kunna mynna ut i ett livejam under framtida gig. Helt enkelt en sådan där poplåt som en nästintill instinktivt förstår är bra, välskräddad och beroendeframkallande sätter den sig direkt efter första lyssningen. Spår nummer två i form av Romeo & Juliet har än mer retrovibbar än Eldorado, och inleds med en filmisk ljudbild som mynnar ut i en ballad som inte blir för smäktande.

– Båda låtarna handlar om en längtan till en annan värd och en bättre plats. Eldorado är ju staden av guld där alla invånare har obegränsat med pengar och rikedomar. Eldorado beskrivs ofta som en utopi, men i vår låt målas staden upp som en dystopi där budskapet är att man inte kan köpa sig lycklig, berättar bandet i en en kommentar om releasen.

Milano Sun rör sig sömlöst genom musikhistorien, hämtar ut guldet och omvandlar det till något alldeles eget. Det är vansinnigt skickligt gjort och jag längtar redan efter det kommande albumet och lite turnedatum!

Författare:
Amanada Båmstedt, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This