UPPTÄCK: Milano Sun – Boomerang

av | mar 31, 2017 | Ny musik, Upptäck

Milano Sun bildades under en eurotrip där de skrev en låt per stad, därefter släppte de EP:n Scandinavia och kort därpå lades bandet på hyllan. Sedan dess har de arbetat som producenter på Ingridstudion, hunnit få en ny bandmedlem och nu är de äntligen tillbaka med ny musik.

Milano Sun fångade min nyfikenhet redan för ett par månader sedan när jag såg dem live på en klubb i Göteborg. Det var något med deras musik som fick mig att stanna till lite, spetsa mina öron och verkligen lyssna. Deras musik är stundtals melankolisk, tidlöst poppig, snuddar vid det psykedeliska och osar av retrovibbar samtidigt som den har ett alldeles eget uttryck vilket gör att en som lyssnare landar i något som komplext nog lyckas kännas såväl familjärt som nytt. Med stor melodiös skicklighet och precision skapar de musik som är kompromisslöst bra och en märker att det är rutinerade musiker som står bakom projektet.

Som tur är så behöver den som väntar på något gott inte vänta allt för länge. Ett nytt album väntas komma senare i år, men tills dess får vi hålla till godo med Boomerang, vilket räcker alldeles utmärkt.

Författare:
Amanda Båmstedt

Pin It on Pinterest

Share This