UPPTÄCK: Maisie Peters – Sad Girl Summer

av | jul 18, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Maisie Peters som gör träffsäker och trallvänlig indiepop firar in sommaren med ​Sad Girl Summer​, en anthem för nydumpade tjejer.

20-åriga Brighton-baserade Maisie Peters debuterade 2017, men började som många andra på Youtube. Hon har sedan dess släppt en handfull singlar och två EP:s, men inte fått så mycket uppmärksamhet utanför England.

Sad Girl Summer​ som är den senaste singeln bryter av mot hennes tidigare etablerade sound. Den har blivit kallad hennes bästa låt hittills, och jag är villig att hålla med. Maisie är frekvent inlagt på spellistor med “sad” eller “ballad” i titeln. Men här har hon lämnat den ledsna indiemusiken som påminner om en quirky korsning av Lily Allen, Natasha Bedingfield och Ingrid Michaelson.

Det nya soundet drar snarare mot Camila Cabellos debutalbum. Själv anger Peters Taylor Swift som en stor inspiration, och resan Peters gjort från akustisk gitarrbaserad folk till mer radiovänlig pop har många likheter med Swift. Även hennes kvicka och bitterljuva textförfattande är tydligt inspirerat av idolen.

Senast kunde Maisie höras på soundtracket till Birds of Prey men låten ​Smile ​som rör sig i samma ljudlandskap som ​Sad Girl Summer​, men hon har också hunnit släppa två till singlar under 2020. Förhoppningsvis kommer det fler låtar under 2020 som går i samma spår av det nya soundet.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This