UPPTÄCK: Luminous Kid – The Gutter of Our Ecstasy

av | jun 13, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Drömmig kärlekshistoria att tonsätta sommaren med när Luminous Kid delar med sig av sin debutsingel The Gutter of Our Ecstasy.

Olof Grind är en otroligt skicklig fotograf som har specialiserat sig på det analoga konstnärskapet. Tidigare har musiken fungerat som ett andrum utöver det, men i går släpptes äntligen hans debutsingel The Gutter of Our Ecstasy under aliaset Luminous Kid.

Musiken beskriver Olof Grind själv som queer bedroom indiepop och singeln bygger på en kärlekshistoria som utspelar sig i Paris. Till låten släpptes även en fantastisk musikvideo filmad med Super-8-film vars bildspråk påminner om Call Me by Your Name.

– Projektet bottnar i en längtan att få skapa ett verk i multipla konstnärliga utföranden, med queerhet som grundton. I utgivandet vill jag skapa en helhet genom att släppa en fotobok som sammanvävs med texternas betydelse och håller samma ton som skivan, berättar Olof Grind i en kommentar om projektet.

The Gutter of Our Ecstasy är den första singeln från Luminous Kids kommande debutalbum At the End of the Dream som är planerat att släppas till hösten.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This