UPPTÄCK: La Sante – We Belong Here

av | jun 27, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

La Sante debuterar med shoegazeosande drömpop på den eftertänksamma och pulserande singeln We Belong Here.

Nikki Nyberg är inte längre bara ena halvan av den underbara indieduon Honeymilk. I och med släppet av We Belong Here har soloprojektet La Sante fått se dagens ljus. När det öppnade sig en lucka i livspusslet mellan band, jobb och vardag passade han på att pröva sina egna vingar.

– Jag har alltid varit sugen att röra mig åt synth och drömpop. Om man ska diskutera faktiska referenser så måste jag nog nämna band som TOPS och Part Time. Personligen lyssnar jag just nu jättemycket på The Byrds, men det kanske är för att det är sommar. Nä, förresten, Byrds är nog alltid bra, berättar Nikki.

Soundet är stort och drömmande samtidigt som textraderna håller en kvar på marken. We Belong Here berättar om insikten att livet inte blir så som man tänkt och ville, precis i skärningspunkten mellan rebellisk ungdom och vuxenlivet.

– Det är en bitterljuv känsla när man kommer upp i åldern och hamnar i den där konstiga perioden som är sena 20-åren. Man är tillräckligt gammal för att kunna kolla tillbaka på sitt liv och känna nostalgi och att man skulle gjort vissa saker annorlunda och man undrar vad som hade hänt då. Samtidigt tänker man att den tiden man ser tillbaka på har ett gyllene skimmer och kanske faktiskt hör hemma där, i dåtiden. Det är en känsla som infinner sig hos mig nästan varje tidig sommar.

Ännu en singel från La Sante är planerad att släppas under sommaren och eventuellt hägrar en EP till hösten. Det är inte helt enkelt att planera sin kalender som artist under en pågående pandemi. Till dess får We Belong Here gå på repeat under sena sommarkvällar när nostalgin kryper in.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This