UPPTÄCK: Kristine Bø – Kapittel 3: Stockholm, del 2

av | maj 5, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Norska Kristine Bø har skapat ett helt unikt sound. Hennes serie på tre EP:s är ett pop-epos om att växa upp och komma över kärlek.

Kristine har sen fem år tillbaka bott i Sverige, som fått stort inflytande över hennes musik. Kapittel 3: Stockholm, del 2 är den sista i en serie av tre EP:s. Den första döpt Östersund, och de två andra centrerade runt huvudstaden.

Bø har skrivit låtar sedan hon var tolv år och står själv både för låtskrivande och produktion av sin musik. Även albumomslagen gör hon själv. Bø säger att hon producerar sin musik själv för att den på så sätt blir mer personlig, och det finns ju inte heller någon anledning att lägga produktionen i andra händer när den redan är så vackert balanserad.

Låtarna handlar enligt henne själv om kärlek, bra som dålig, och att växa upp. De öppenhjärtiga texterna som är en blandning av norska och svenska för tankarna till Veronica Maggios debutalbum och Linnea Henriksson, medan musiken är desto mer jazzig. Lite som en norsk och mer modern version av Monica Zetterlund.

Musiken existerar i skärningspunkten mellan hjärtsnörpsfyllda texter och vackert skör instrumentation inlindad i lager av euforiska stämmor. Resultatet blir tidlös, organisk och böljande pop, som stundtals snuddar vid folkmusik.

Första EP:n började i ett lite mer avskalat sound, den andra gick in på en lite mer producerad och tyngre ljudbild. Den tredje EP:n landar i ett desto poppigare sound. Det är också en helt annan humoristiskt syrlig ton i texterna, och framstegen i produktion är tydliga. Kristine har själv sagt att hon tycker om den senaste EP:n mest, min favorit är den andra.

Totalt är det femton låtar, och bäst är det att lyssna igenom alla kronologiskt.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This