UPPTÄCK: Kitty Fitz – Split Ends

av | jul 20, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Basisten Kitty Fitz från Prima Queen debuterar som soloartist med den alternativa poplåten Split Ends.

Låten är skriven och producerad av Kitty hemma under karantän, som annars agerar basist till artister som Billie Marten och Natalie Shay. Hon är också del av bandet Prima Queen. Kittys feelgood-musik rör sig i samma sound som Prima Queen, med tendenser till både puttrande jazz och sval synthpop.

Den lågmälda och varma vänskapshyllningen Split Ends visar att den engelska 21-åringen passar inte bara bra, utan utmärkt på egen hand. Kitty har skrivit egen musik i flera år, men det här är alltså hennes första officiella släpp. Vilket hon firade med att färga håret, som hon också sjunger i låten “bleaching my hair with supermarket dye”, något som brukar resultera i just kluvna toppar.

I hennes Spotify-bio beskrivs hennes musik som “låtar för personer som blir lite för fulla och älskar lite för hårt”, men också att hon kombinerar sina influenser från Lorde och Caroline Polachek med den lika delar fina och kaotiska atmosfären från tjejtoaletten på en klubb. En beskrivning som passar bra in på de vardagliga ögonblicksbilderna som målas upp i Split Ends.

Tills Kitty släpper ny musik finns en del klipp och en och annan låt att finna på hennes Instagram. Hon gör också regelbundet livestreams därifrån.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This