UPPTÄCK: Katy J Pearson – Take Back The Radio

av | maj 2, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Katy J Pearsons moderna country möter retro och elektronika på den nya singeln Take Back The Radio.

Trots att Katy J Pearson bara är 24 år har hon redan hunnit både ha en framgångsrik karriär och avsluta den. Tidigare ingick Katy i duon Ardyn tillsammans med sin bror Bob Pearson. Musiken var då mer producerad och drömmigt svävande. Men syskonen ville ur det dåvarande kontraktet eftersom de inte fick göra den musik de själva ville.

Istället har nu Katy startat ett soloprojekt, med brodern som hennes gitarrist. I den nya musiken under hennes eget namn känns hon mer hemmastadd. Hon kallar själv den mer rå och personlig.

Musiken är också mer renodlad och egen i sitt uttryck. Det nya soundet känns bättre passande på alla sätt. Det drar åt country och fokuserar mer på akustiska instrument. Även hennes röst får plats att breda ut sig mer och visa upp alla sina nyanser.

Fleetwood Mac och Kate Bush är inspirationerna bakom Pearsons musik, och hintar av Stevie Nicks röst och låtskrivande märks verkligen. Jenny Lewis och Patti Smith är inte heller så långt bort. Soundet är överlag amerikanskt, och bär inte många spår av hennes hemort Bristol.

Budskapet bakom Take Back The Radio handlar om att gå tillbaka till det gamla, till enklare tider, men är något mer elektronisk i sitt sound än de tidigare singlarna.

Ett debutalbum är redan klart och väntas komma senare i år. Releasedatum är ännu inte annonserat.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Fotograf:
Sharon Lopez

Pin It on Pinterest

Share This