UPPTÄCK: John Död – Någon Dag

av | aug 12, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Smittsam, drömlik och melodiös indiepop på John Döds nya singel Någon Dag.

Indiepopparna från Hjo (Carl Lindholm, Cristoffer Wallenå, Fabian Worbin och Christian Börjesson) är tillbaka med en glittrande och catchy singel som går under namnet Någon Dag. Soundet är en smittsam smältdeg av 80-tals synthar, triangel och melodiösa gitarriff som är svåra att värja sig emot när John Död sprider sjunger om hoppfullhet och drömmar: “Någon dag skiner vi”.

John Döds Christian Börjesson kommenterar låten och dess blinkning till 80-talets ljudrum: “80-talets ljudrum är ett spännande kapitel i musikhistorien. Det finns något hoppfullt och nästintill vulgärt i de uppskruvade mainstreamlåtarna från tiden. Det är en fantastisk källa till inspiration och sätter guldkant på vår indiepop. Under en lång tid har vi nosat i krautrocken som inspirationskälla och dragits till dess statiska molande. På många sätt är “Någon Dag” en reaktion mot denna tidigare referens. Med denna singel har vi istället betonat lekfullheten och det ljuva i en dansant poplåt”.

Singeln är ett av tre låtsläpp som kommer under året, och förhoppningen är att en EP släpps under våren 2021. Lyssna på Någon Dag här nedan!

Författare: Redaktionen.
Omslag: Christian Koch.

Pin It on Pinterest

Share This