UPPTÄCK: Jens Lekman – Not Because It’s Easy, Because It’s Hard

av | maj 16, 2018 | Ny musik, Upptäck

Jens Lekman och Annika Norlin brevväxlar under 2018. Majmånads och Jens Lekmans senaste låt i Corrispondence-projektet är här.

Vid årsskiftet inledde Sveriges indiemonarker Jens Lekman och Annika Norlin ett projekt som lät lite för bra för att vara sant; under 2018 skulle de brevväxla med varandra i låtform. Projektet kom att heta CORRESPONDENCE och nu i maj har vi kommit till femte låten, denna gång Jens Lekmans tur.

Med fyra låtar i bagaget är den något avskalade tonen befäst, avsändarna är helt enkelt bara Jens och Annika, det är ingen storproduktion eller mängder av instrument här, det kanske till och med är inspelat i ett badrum med bra akustik.

Detta spår heter Not because it’s easy, becase it’s hard är lågmält med gitarrknäpp och stämsång Jens Lekman själv lägger. Som ett förmodat svar på Norlins förre sång Hibernation där hon bland annat sjunger ”over feeling anything, sad looking socks and I’d be down for the whole weekend. And I couldn’t sleep at nights because my rabbit heart keept me awake, d-d-d-dunk all night” så avslutar Lekman detta spår med ”so I hope you sleept well in you bear stay, I hope you’re back on your feet again, but if you should need the time to take the month off then I’ll cover for you”.

En korrespondens som denna är verkligen något alldeles särskilt, när texterna och låtarna blir reaktioner beroende på varandra. Knappt halvvägs in i året har de redan producerat en hel handfull fantastiska spår, och jag ser så fram emot på att lyssna på den i dess helhet, januari till december.

Författare:
Clara Kron, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This