UPPTÄCK: Georgi Krastev –​ ​Ancient Rome

av | jul 29, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Georgi Krastevs drömska ljudlandskap får tiden att stå stilla på nya singeln ​Ancient Rome,​ som är bland årets bästa musiksläpp.

Georgi Krastev sjunger med sådan inlevelse och känsla att det är omöjligt att inte bli indragen. Dessutom har han ett oerhört djup i sin röst och ett register som imponerar när han sicksackar mellan falsett och djup bas. Det var länge sedan jag blev berörd av musik på det här sättet.

Han är född i Bulgarien, men vid nio års ålder emigrerade han till Kanada. För tillfället befinner han sig i Kassel i Tyskland. Där han studerat visuell kommunikation, men nu skriver och producerar sin musik. Han komponerar musiken helt själv, vilket är förståeligt när den är så introspektiv som den är.

Georgi släppte sin första låt förra året och har hittills släppt fyra singlar där den lidelsefulla Ancient Rome​ är den senaste i raden. Musiken är en oväntad blandning av flödande folkmusik, mörk dreampop och alternativ rock, med svävande melodier som ständigt fängslar och vackra men tunga produktioner.

På många sätt låter han som en ännu mer självömkande Bon Iver eller Eddie Vedder, men på ett bra sätt. De dystra och melankoliska texterna berör utanförskap och att inte känna sig hemma, en känsla Georgi tillskriver sina frekventa flyttar och att inte ha en fast bas.
Förhoppningsvis upptäcker snart fler Georgis gömda låtskatt så att vi snart kan få mer musik.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Fotograf:
Nils Kastenhuber

Pin It on Pinterest

Share This