UPPTÄCK: Garçon d’Argent – Enfants du Paradise

av | Apr 27, 2017 | Ny musik, Upptäck

Det är inte bara presidentvalet som får oss att rikta blickarna mot Frankrike, Garçon d’Argent är en minst lika bra anledning till att vända blicken, eller i detta fall öronen, söderut.

Ibland snubblar en in på musik som trots att en bara förstår fragment av texten lyckas fånga en. Mycket handlar nog egentligen om att en trots de språkkunskapliga bristerna lyckas förstå känslan som förmedlas genom musiken. Så det kanske inte är så konstigt att jag blev frälst när jag snubblade över Garçon d’Argents svartvita och filmiska musikvideo som är en ren kärleksförklaring till popmusik.

Florian som Garçon d’Argents också heter har lyckats ta det bästa från nostalgiska toner och 80-talets pop och låtit det drabba samman med dansmusik i en alldeles underbar popröra.

Enfants du Paradiseär en singel från EP:n som släpptes tidigare i år som går under samma namn och som översatt till svenska blir Paradisets Barn. På EP:n finner en utöver pärlan Enfants du Paradise även ett Indochineosande spår i Ta Machine Folle och för alla som gillar fransk musik lika mycket som jag räcker detta mer än väl för att bli helt frälst.

 

Författare:
Amanda Båmstedt

Pin It on Pinterest

Share This