UPPTÄCK: Frida Blomberg – Still Right Here

av | jun 25, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Frida Blomberg visar att hon är ett namn att hålla koll på med den eteriska och glittrande synthbaserade poplåten Still Right Here.

Att norska Frida Blomberg debuterade i februari är svårt att tro, då hennes musik redan har det där klockrena och självsäkra soundet med en oerhörd musikalisk precision.

I början av året kom första singeln Closer, som hon nu följer upp med Still Right Here som handlar om att bli avvisad. Låten är lika delar sorglig och catchy, och skrevs under en utbytestermin i Stockholm.

– Den handlar om att försöka ta itu med önskan och längtan, drömmarna och minnen som är så svåra att släppa taget om, eftersom de fortfarande lever i sinnet, skriver Frida.

Norge har ju länge knappat in på Sveriges malliga rykte inom popvärlden. Blomberg är ännu ett bevis på det och låter lite som en norsk variant av Sarah Klang, med en tydlig influens av Susanne Sundfør.

Frida skriver och producerar själv, och släpper hittills all musik independent. Men det lär inte dröja någon längre tid tills Frida blir upplockad av ett större bolag och blir ett väletablerat namn.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This