UPPTÄCK: Evie Irie – Over Him

av | mar 15, 2020 | Artiklar, Upptäck

Med låten Over Him visar Evie Irie att det inte kommer dröja länge innan hon är popens nästa underbarn.

Irie som bara släppt fem låtar innan har ett självförtroende och en träffsäkerhet i sin musik som bara brukar komma efter flera år. Att hon bara är 16 år gammal hörs varken i hennes djupa, stadiga röst eller skarpsynta texter. Kanske är det för att hon sedan hon var 12 år gammal har använt storasysterns problem som material för sina texter, oavsett så är all musik hon skriver särpräglat egen.

Evie debuterade förra året med EP:n 5 Weeks in LA, som tillkom under en vistelse på fem veckor i LA. Hon hade då övertalat sina föräldrar att få lämna Australien för att satsa på musiken eftersom skolan inte gick så bra, och på den vägen är det.

Men det är först nu med årets första singel Over Him som hon börjat dra uppmärksamhet till sig. Over Him har samma sprakande käftsmällskänsla som Icona Pops I Love It och har i skrivande stund långt över en miljon spelningar, det är tio gånger så mycket som hennes tidigare låtar.

Det finns inte mycket information att hitta om Evie, inte heller något om när mer musik förväntas släppas. Men på sin Instagram konstaterar hon att 2020 är hennes år, och det har hon nog alldeles rätt i.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This