UPPTÄCK: dense & pika – Suki EP

av | Okt 12, 2017 | Upptäck

Brittiska dense & pika är tillbaka med en ny EP.

Den brittiska elektroniska producent, artist- och DJ-duon dense & pika som till vardags går under namnen namnen Chris Spero (även känd som Glimpse) och Alex Jones (Hypercolour label) har även inför detta EP-släpp valt att arbeta tillsammans med svenska Adam Beyers label Drumcode.

När en lyssnar igenom den tre spår långa EP:n Suki märker en att duon besitter en alldeles unik känsla för att skapa tilldragande technobeats, som suger tag i och drar in lyssnaren djupt in ljudlandskapen, lite som att gå vilse i en stor labyrint minus de negativa associationerna vilsenheten väcker.

Blundar en kan en under det inledande spåret Suki nästan frammana bilden av ett rökigt dansgolv fyllt med människor i någon övergiven lagerlokal klockan 04.30. Spåret växer, efter dryga tre minuter kommer det en vändning mot det tyngre och jag bara längtar tills jag får höra spåret ute. EP:n Suki är helt enkelt ren dynamit utspritt över tre spår, mäktigt, tungt och explosivt som får mig att längta mer än någonsin efter helgen.

Författare:
Amanda Båmstedt, skribent

Pin It on Pinterest

Share This