UPPTÄCK: Dani-L – 1060 Broadway

av | sep 27, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Dani-L tar med oss på en känslomässig resa och visar upp sin unika stil och potential på debut-EP:n 1060 Broadway.

Han beskriver sin musik som en blandning mellan hip hop, RnB och pop, men menar samtidigt att det han gör är något helt unikt. Med debut-EP:n 1060 Broadway visar Dani-L att han är sann mot sitt ord och levererar något som helt klart sticker ut mot dagens tungt trapinfluerade mainstream-hip hop.

Dani-L debuterade i början av 2020 och har sedan dess släppt en handfull singlar tillsammans med producenten och parhästen Paradono. Störst framgång har låten Ingen Tid genererat, som bland annat blivit uppmärksammad av P3 Din Gata.

Debut-EP:n var något av ett slumpmässigt projekt som skapades under en resa till New York, där planen egentligen var att skriva musik till ett helt annat projekt. Men det var när vännerna kom hem från studion och satt ensamma i rummet på kvällarna med New Yorks nattliv som backdrop som skaparglöden tändes på riktigt, och resultatet blev 1060 Broadway. Artisten själv beskriver projektet som en resa genom de känslor han själv upplevde där och då.

– Första låten, Sockerlag, handlar egentligen om hur hypade vi var över att komma till New York, det var något jag hade drömt om hela livet. Det är första låten som jag verkligen rappar på, på väldigt länge, och det var för att New York inspirerade mig till det. Andra låten, Vettefan, är mycket mer personlig och känslosam. Den handlar om att inte veta om man känner sig fri eller ledsen efter ett uppbrott. Sista låten, Farväl, är egentligen ett farväl till New York men också till ett gammalt jag och till människor man lämnat bakom sig, säger Dani-L om EP:n.

Författare:
Linn Anglerfjord, Skribent

Fotograf:
Press

Pin It on Pinterest

Share This