UPPTÄCK: Damen – Lights

av | feb 20, 2018 | Ny musik, Upptäck

Det kanske inte är full on-solsken, men Lights är ändå så pass bra att det låter som det där ljuset i tunneln en behöver när det fortfarande bara är februari och det inte slutat snöa än.

Damons andra singel efter två EP:s, och den första för året, är avskalad med så väl gitarr- som basslingor som leder lyssningen framåt på ett plockande vis. Trummorna som först är tunna och kalla blir framåt minutermärket djupare och ackompanjeras av dov handklappning. Sången är svår att få fatt på, den är ljus och hes på samma gång, och för ibland tankarna till Mando Diaos båda sångare anno tidigt 00-tal, men också något helt eget och den passar precis.

Hade Wes Anderson inte premierat främst äldre musik, och trots att han redan gjort den scenen i Moonrise Kingdom, så är det denna typ av låt två av hans karaktärer borde dansa i sepiafilter till. Lite undergång, lite överlevnad, så låter det. Trots ett tiotal låtar i Spotifygarderoben och spelningar så väl här som där söder om huvudstan så har bandet förvånansvärt få lyssningar på just Spotify. Förmodligen betyder det att bandet snart splittras för (mot)vinden, eller så slår de snart stort. Jag misstänker det senare.

Författare:
Clara Kron, Redaktör

Foto:
Press

Pin It on Pinterest

Share This