UPPTÄCK: Crack Cloud – Tunnel Vision

av | jul 16, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Vancouver-kollektivet Crack Cloud bjuder på ett sista smakprov inför morgondagens albumrelease på den träffsäkra singeln Tunnel Vision.

Crack Cloud är baserat i Vancouver och består av ett flera talanger så som filmskapare, musiker och designers. Kollektivet startades av Zach Choy (vokalist, trummis) och Mohammed Ali Sharar (keyboard) som ett projekt som skulle distrahera dem från droger. Men det tog inte lång tid innan medlemmarna blev allt fler och vid tiden av bandets debutalbum (2018) var de över 20 personer i kollektivet.

Rent musikaliskt befinner sig Crack Cloud i gränslandet av art-rock och postpunk och i morgon släpper kollektivet sitt andra album PAIN OLYMPICS via Meat Machine. Ett album där bandet utforskat både social och mental smärta genom att visa upp sina egna ärr och berätta sina personliga historier, vilket återspeglas i skivans tagline ”based on true shit”. Men trots svärtan vill Crack Cloud inge ett hopp med sin musik och det första steget är enligt bandet att acceptera smärtan som tillstånd.

Sist ut inför albumet är singeln Tunnel Vision som bjuder på både groove och punkiga vokaler i perfektion. Låten släpptes tillsammans med en musikvideo som går att se här nedan.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This