UPPTÄCK: Clare Maguire – Tokyo With You

av | aug 13, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Clare Maguires djupa stämma får det mesta att låta bra. Nu är hon tillbaka med ny musik som visar att hon är i sitt esse.

När Clare Maguire släpper ny musik vet man aldrig riktigt vad man ska få. Det är väldigt mycket hit or miss, men när hon är bra är hon fantastisk. Jag upptäckte henne först när hon gjorde en cover av ​Lilac Wine ​(väl värd att spana in på Soundcloud). Men hennes egen musik har aldrig riktigt gripit tag i mig, förrän nu.

Clare debuterade 2010 och fick en del uppmärksamhet, hon inkluderas på flera listor över lovande debutanter. En handfull releaser har kommit sedan dess, utan att riktigt lyfta eller hitta sig tillrätta i ett sound.

Nu har hon släppt EP:n ​Isolation EP 2020​, och som för många andra artister verkar isolationen gjort hennes musik gott. EP:n har bara tre spår och den poetiska ​Tokyo With You är låten som klart sticker ut mest.

Det är något nostalgiskt över både Clares musik och hennes röst, och i den här låten får hennes raspiga uttryck och texten ta den största rollen. Vilket passar henne bäst, utan påträngande produktioner och poppiga beats.

Det är som att hennes röst existerar i en helt annan era där det inte går ihop. Den måste få tid att breda ut sig och visa upp sina mörkare nyanser. Jag hoppas att Maguire fortsätter hålla sig till detta lågmälda sound.

Författare:
Emma Thimgren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This