UPPTÄCK: Childhood – Cameo

av | Jul 18, 2017 | Ny musik, Upptäck

Childhood fortsätter släppa nytt, denna gången bjuds vi på Cameo med tillhörande video som är den tredje singeln inför det kommande albumet. 

Childhoods nya album Universal High släpps nu på fredag och inför albumsläppet delar bandet med sig utav ännu en singel som dessutom fått en video.

Cameo bjuder på ett drömskt och avslappnat sound med ett tydligt groove som följer lyssnaren genom låten. Det märks att Childhoods pop, funk och soulinfluenser har fått ta en allt större plats i ljudbilden, något som jag välkomnar varmt. Faktum är att allt som Childhood har släppt på sistone har haft ett retroosande skimmer över sig, en får lust att dra på sig sina vidaste byxor och spetsiga skjortkragar för att sedan glida ut i natten.

Det finns dock en fin gräns för när dessa influenser tar över ljudbilden för mycket och när soundet bara blir smörigt, detta har dock Childhood lyckats undvika genom att behålla fragment av sitt gamla sound som låg mer åt indiehållet och hittat ett lysande sätt att balansera detta på. Jag ser spänt fram emot vad Childhood och deras frontman Ben Romans-Hopcraft kommer att hitta på framöver.

Författare:
Amanda Båmstedt, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This