UPPTÄCK: brenn. – Du og Jeg

av | mar 7, 2019 | Ny musik, Upptäck

Den lekfulla duon brenn. levererar en färgstark singel där trallvänlig rock à la FIDLAR möter “russmusikk”, Norges svar på Kobojsarnas Studentsången.

Rémy Malchère och Edvard Smith är figurerna bakom bandet som nyligen belönades med årets första NOPA-stipendium. Deras mål är att rädda rocken från att falla utanför popkulturens rampljus, med deras fria och opretentiösa sound lånar de fritt från otippade genrer för att skapa nytänkande musik som fortfarande är ytterst tillgänglig.

Du og Jeg är uppföljaren till deras låt 1 Relasjon. De beskriver känslorna och frustrationen som uppstår efter att ett förhållande har nått sitt slut, singelns omslag är en metaforisk skildring av detta där duons sångare Edvard Smith ger oss en frånstötande blick i nerblodade kläder.

brenn. har lyckats skapa en perfekt dynamik där topparna känns lika tillfredsställande som dalarna. Inslaget av norsk studentmusik är en liten sak som tillför mycket, att använda sig av sampling på det sättet visar verkligen att de är ett kontemporärt band med mycket humor. Jag tror vi kommer få höra mycket om brenn. de kommande åren så tveka inte en sekund på att utforska ett av Norges nya guldkorn.

brenn. är bokade till årets upplaga av Roskilde.

 

Författare:
Jacob Starkenberg, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This