UPPTÄCK: Björns vänner – KBH singel

av | apr 4, 2018 | Ny musik, Upptäck

Björns vänner släpper sjuminuterssingel från efterlängtat album.

När jag var 16 var det en viss låt som gick på repeat om och om igen. Och åren som gått har den fortsatt spelas, om och om igen. Den är omöjlig att lyssna på bara en gång – trots att den är över sju minuter lång. Det var Björns vänners Åkrar och himmel, en låt som kronologiskt skildrar ett liv, från första kyssen via det eviga kneget till döden. Egentligen fastnade jag aldrig för någon annan låt av bandet, kanske berodde det på att jag inte tyckte någon av de andra låtarna levde upp till detta mästerverk.

Nu har dock mer än tio år gått sedan dess, och Björns vänner har släppt en ny låt, också denna på närmare sju minuter, KBH singel. Låten är en kärlekslängtande historia med icke-förargelseväckande gitarrplonk i bakgrunden – det är tydligt att texten ska vara hjälten, och det är den också, även när den får sällskap av mer instrument.

Texten är full av geniala rader som till exempel ”och jag kan inte önska mig nåt mer än dig naken bredvid mig och kyrkklockorna en solig förmiddag i Köpenhamn”  och den förkrossande ”ibland är jag rädd att livet aldrig blir så bra som när jag skriver om det”. En minst sagt strålande singel att låta sätta tonen inför det kommande albumet.

Författare:
Clara Kron, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This