UPPTÄCK: Billie Marten – Orange Tree

av | nov 23, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Billie Martens låt Orange Tree är en stillsamt vacker hymn för samlingsalbumet Happy Place. En låtsamling som kretsar kring temat psykisk ohälsa.

Billie Marten är inte direkt någon nykomling på musikscenen, men i Sverige har vi hört alldeles för lite om henne. Hon har släppt två album, senast Feeding Seahorses by Hand som kom förra året. Men 21-åriga Billie debuterade redan 2014 och blev signad till Sony ett år senare.

Hennes folk-inspirerade singer-songwriter-musik har samma lunkande och innerliga sound som Nico och Okay Kaya. Den är lågmäld med sin akustiska ljudbild och har något trösterikt över sig.

Låten Orange Tree är skriven och producerad av Billie, med hjälp av Jason Odle. Texten kretsar kring att må dåligt men inte veta varför. Marten fick diagnosen SAD (severe seasonal affective disorder) för tre år sedan.

Albumet Happy Place är ihopsatt av programledaren Fearne Cotton som har en podcast med samma namn. Bland de andra artisterna som bidragit till albumet finns Emeli Sande och Sam Fender. Billie jobbar nu på sitt tredje album och vill ta sitt artisteri i nya riktningar, efter att hennes kontrakt med Sony löpte ut i år.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Fotograf:
Katie Silvester

Pin It on Pinterest

Share This