UPPTÄCK: Angelica Garcia – Cha Cha Palace

av | apr 2, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Angelica Garcias musik är en smältdegel av rock och urban elektronika på albumet Cha Cha Palace, där hon hedrar sitt latinamerikanska arv.

26-åriga mexikansk-salvadoransk-amerikanska Angelica Garcias musik luktar storstad, asfalt, värme och svett. Den är deklamatorisk med politiska budskap broderade över hela skivan, ofta låter det som spontan spoken word. Men den är också lika sprudlande. Det är stökig indierock med latinamerikanska influenser badat i elektronika. Tänk White Stripes möter M.I.A.

Soundet är ett ombyte från det första albumet Garcia släppte, Medicine For Birds, som kom 2016. Det var betydligt mer rockcentrerat. Ett bluesigt och avskalat sound. På Cha Cha Palace har det latinamerikanska arvet fått ta lika stor plats, både i tematiken och musiken, såväl som språkmässigt. Det är nämligen första gången Garcia implementerar spanskan i texterna.

Musiken är lika mycket en hyllning till Garcias familj som hjälpt till att kultivera hennes kommande sound hela hennes uppväxt. Hon har tagit influenser från rancheramusik, mexikansk folkmusik, som familjen ofta spelade och hennes mamma Angelica, som själv är artist, sjunger på låten La Llorona.

Låten Jícama kallar hon ett kärleksbrev till barn som vuxit upp i två världar. Hon sjunger “I’ve been trying to tell ya but you just don’t see/Like you I was born in this country/Growing up to view the world from two sides”. Men det är inte bara Jícama som är ett kärleksbrev, utan snarare hela albumet. It Don’t Hinder Me, som är både albumets och Garcias mest spelade låt, handlar om att vara stolt över vart man kommer ifrån. Att se det som en tillgång och inte ett hinder.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This