UPPTÄCK: Alkoholisten och Avrådan – det lustiga sällskapet

av | jan 24, 2018 | Ny musik, Upptäck

Som andra fullängdare under namnet Alkoholisten och Avrådan släpper bandet den 15-spår långa fullängdaren på rara 24 minuter.

Jag gillar korta skivor. Svart katts När allt är över på ömma 19 var en av förra årets höjdpunkter och det lustiga sällskapet ser ut att kunna bli en av årets. Inte nog med att skivan är kort och koncis, låttitlarna består till huvudsak av förkortningar ­– vilka en visserligen snabbt klurar ut, men som ändå gör första lyssningen till något av ett Kinderägg. H.Ä.B. för textmässigt tankarna till den klassiska Rick Springfield-låten Jessie’s girl men är musikaliskt betydligt råare.

Hela skivan är för övrigt rå, utan onödiga krusiduller eller finlir. Avskalat och med textrader på repeat utan att på något vis bli tjatig. Trots att N.Ä.D.M.I. står för ”nu är det måndag igen” och texten enbart består av de orden, så gör den mig på bättre humör för varje gång orden yttras – känslan av att det inte bara är hos mig det är måndag förgyller. Men mest gillar jag D.L.G., den längsta låten med sina 2.09. Stämningen är på pricken, kombinationen av råa gitarrer och pingliga instrument oslagbar och den icke-förskönande vardagsrealismen i texterna välkommen. Förhoppningsvis går det snart att se detta band live snart!

Författare:
Clara Kron, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This