UPPTÄCK: A-Tran – Wanted to Love

av | aug 11, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Amanda Trans atmosfäriska emo pop är lika euforisk som smärtsam på hennes singel Wanted to Love​.

Seattle-födda och nu LA-baserade Amanda Tran debuterade 2015 men jag stötte inte på hennes musik förrän nyligen. Under dessa fem år har Amanda tagit stora steg i sitt uttryck. Vad som började som alternativ rock har nu blivit hitar klädda i drömska produktioner.

Den medryckande ​Wanted to Love​ är den andra singeln i en serie av tre stycken. Den första var den betydligt mer dämpade I ​Know I’m Over You​ som släpptes i början av året. Båda på temat av att komma över någon man blivit lämnad av. ​Wanted to Love​ är baserad på svalkande synth och längtansfull text med bitter eftersmak.

Amanda beskriver själv sin musik som väldigt direkt, men den är inte mindre stämningsfull för det. Två influenser hon anger är Hayley Williams och Demi Lovato, och det är en rätt bra blandning för att beskriva hennes musik.

När hon inte är musiker är Amanda Tran en aktiv inom flera projekt som jobbar för inkludering, bland annat Asian American Girl Club och Acapop Kids. Hon är också del av acapella-gruppen SeaNote och har varit inblandad i en lång rad andra musikprojekt som New Heights, Drypoint, Sendai Era, Turtle T, ShaHeer och Ophelias Thunder.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This