Tv-redaktionen på Popmani tipsar om de senaste nyheterna i tv-världen.

Foto: HBO

Foto:  Courtesy of HBO

Funny or Die/Warner Musics webserie The Gorburger Show har sänts i två säsonger via Youtube, men plockas nu upp av HBO. Programmet handlar om ett blått rymdmonster som tagit över en japansk talkshow och håller personalen gisslan medan han genom att intervjua kändisar försöker förstå sig på den mänskliga arten. Monstrets/talkshowsvärdens röst står komikern T.J Miller för, och bland annat är Ed Helms, Johnny Knoxville och Moby klara som gäster i piloten HBO beställt. Dessutom kommer Danny Brown och Health göra en musikakt ihop, och Eagles of Death Metal kommer uppträda.

Foto: Courtesy of HBO

Foto: Courtesy of HBO

Från en fantasifull serie som lierar sig med HBO till en annan. Produktionsbolaget har nyligen gått in i samarbete med producenterna och bröderna Mark och Jay Duplass för att göra den animerade serien Animals. Två första avsnitt visades i Sundance i år, och hypen som följde gjorde att HBO nappade.

Serien skapades av Phil Matarese och Mike Luciano och riktar sig mot en vuxen publik. Den handlar olika, mindre uppskattade, djur som lever i New York och deras vardag. Inspirationen ska ha kommit en dag då de såg två duvor och föreställde sina röster och pratade ur fåglarnas perspektiv. Resultatet blev den animerade kortfilmen Pigeons, som 2013 kammade hem pris 2013 på New York Television Festival. Även nu kommer Matarese och Luciano göra många av rösterna.
Troligtvis kommer vi få se mer av serien 2016.

Foto: AFP/GETTY

Foto: AFP/GETTY

Netflix vill spinna vidare på House of Cards -succén genom att göra en fransk version av serien. Rykten säger att veteranen Gerard Depardieu är tänkt att spela huvudrollen, som i amerikanska orgnialserien spelas av Kevin Spacey. Serien, Marseille, skulle om den genomförs bli Netflix första produktion på franska. Den uppges inte vara en direkt kopia av House of Cards, utan handlar om en politiker, Robert Taro, som måste konkurrera mot en yngre protogé i ett val. Än sålänge sägs åtta avsnitt vara planerade, skapade och skrivna av Dan Franck. Om planerna på en remake blir verklighet är oklart- idén har inte mottagits särskilt väl i Frankrike, och filmskapare menar att det skulle kunna skada den inhemska industrin om Netflix kom in på deras territorium.

Max Riemelt, Tuppence Middleton och Jamie Clayton i Sense8. Foto: Netflix

Max Riemelt, Tuppence Middleton och Jamie Clayton i Sense8. Foto: Netflix

Har ni sett trailern för Sense8? Sci-fi dramat har premiär den 5 juni, då släpps samtliga av den första säsongens tolv avsnitt på Netflix. Bakom serien står J. Michael Straczynski, som arbetat med bland annat Thor (2011), World War Z (2013), och syskonparet Andy och Lana Wachowski som skapade Matrix-triologin.

I serien upptäcker åtta främlingar från olika delar av jorden att de delar ett mystiskt band med varandra som gör att deras separata upplevelser smälter samman. I veckan släppte Netflix åtta nya minitrailers där huvudkaraktärerna presenteras lite närmre: Will, Nomi, Sun, Wolfgang, Capheus, Kala, Lito och Riley.

Foto: Laser unicorns/SVT

Foto: Laser unicorns/SVT

I torsdags i veckan sändes äntligen David Sanbergs Cannes-bidrag Kung Fury på SVT! Filmen på 29 minuter är sprängfylld av maxad action och repliker som osar 80-tal. Sedan den hade premiär i Cannes och nu när den funnits tillgänglig viralt har den väckt internationell uppmärksamhet och hyllas i bland annat Variety som den grymmaste filmen i Cannes i år.

Här ser ni filmen.

 

Pin It on Pinterest

Share This