Katee Sackhoff gör egen serie, John Ridley lierar sig med Marvel och mer därtill! Redaktionen listar vad vi fått reda på i TV-väg senaste veckan.

Foto: Getty Images

John Ridley. Foto: Getty Images

I veckan rapporterade Entertainment Weekly att Marvel utvecklar en Agents of SHIELD spinoff för ABC, men inte nog med det. Nu har det tillkännagivits att Marvel påbörjat ett samarbete med författaren och producenten John Ridley som vann Oscar förra året för manuset till Twelve Years A Slave. Ridley ska stå för en ny tv-serie. Exakt vad serien ska handla om är ännu hemligt, men det står klart att den kommer kretsa kring en redan existerande superhjälte från Marvels universum.

Katee Sackhoff. Foto: Albert L. Ortega

Katee Sackhoff. Foto: Albert L. Ortega

No one puts Starbuck in a corner! Katee Sackhoff, känd från Longmire, Battlestar Galactica och nu senast den hypade fan-filmen Power/Rangers, skapar och producerar en ny serie med namnet Rain. Sackhoff kommer själv spela huvudrollen, en soldat vi kommer få följa i en möjlig framtid där människor lever med effekterna av den globala uppvärmningen. Det är Sackhoffs egna bolag Fly Free Productions som slagit sina påsar samman med Reunion Pictures för skapa serien som beskrivits som dystopisk Sci-Fi.

Elizabeth Perkins i Weeds. Foto: Showtime

Elizabeth Perkins i Weeds. Foto: Showtime

Nu står det klart att Elizabeth Perkins från Weeds ska spela mot Dominic Cooper i AMCs pilot för Preacher. TV-serien baseras på Garth Ennis och Steve Dillon serieböcker med samma namn från 90-talet. Böckerna tar avstamp i Texas där en präst (Cooper) ger sig ut på en resa för att hitta Gud tillsammans med ett brokigt gäng. Seth Rogen och Evan Goldberg tillsammans med Sony TV och AMC Studios står bakom projektet.

Isabelle Fuhrman. Foto via dn.se

Isabelle Fuhrman. Foto via dn.se

Vi kommer få se mer av Isabelle Fuhrman, känd från The Hunger Games, i sommar. Hon ska ta över rollen som dottern Tessa i den tredje säsongen av Masters of Sex. Serien handlar om det gifta paret William Masters (Michael Sheen) och Virginia Johnson (Lizzy Caplan) där den ene är läkare och den andra sexolog. Tillsammans bidrar de till att revolutionera bilden av den mänskliga sexualiteten.

Hanna "Hanapee" Persson. Foto: TT via metro.se

Hanna ”Hanapee” Persson. Foto: TT via metro.se

I helgen hålls Tekla på KTH i Stockholm, och om en inte kan vara där fysiskt så kan en åtminstone kolla på SVT Play när Hanna Persson leder en livesändning på plats! Tekla är en teknikfestival som riktar sig till unga tjejer. Robin Carlsson, mer känd under sitt artistnamn Robyn, är en av initiativtagarna till festivalen där besökarna får bygga och experimentera med teknik.

Pin It on Pinterest

Share This