Modeskribent Ellen Pan listar trenderna, fenomenen och personerna som det snackats om extra mycket i modevärlden den senaste veckan.


Foto: Lara Giliberto.

Foto: Lara Giliberto.

Klamborn poppar upp i Stockholm
Äntligen kan vi köpa (eller åtminstone klämma på) Ida Klamborns vackra verk! Den hyllade svenska designern öppnar nämligen en popup-butik i centrala Stockholm i början av mars. Både vårkollektionen och plagg från tidigare kollektioner kommer finnas tillgängliga. I samband med öppningen släpper Klamborn även en förlängd version av sin lookbook i form av en tidning. Butiken håller bara öppet den 7-8 mars i Birgerjarlspassagen så skynda dit, jag förutspår långa köer.


Jennifer Aniston i Versace på Oscarsgalan. Foto: ABC

Jennifer Aniston i Versace på Oscarsgalan.
Foto: ABC

Versace vinner galasäsongen
I söndags gick Oscarsgalan av stapeln och en av årets snackisar blev hashtagen #askhermore som uppmanade journalister till att fråga stjärnorna om mer än bara kläder. Ett viktigt initiativ tycker jag, samtidigt som man faktiskt får tycka att modet på röda mattan är halva nöjet! För en designer kan det vara livsviktigt att synas på kändisarna och efter en gedigen galasäsong är det Versace som är den stora vinnaren. Det italienska modehuset klädde inte mindre än nio skådespelerskor inklusive Scarlett Johansson, Kate Hudson och Jennifer Aniston.


lindexrolemodel
Lindex misslyckas med ny kampanj
I sin senaste reklamkampanj gör Lindex ett tamt försök att bortse från utseendefixering. Med hjälp av modellerna Toni Garrn, Liya Kebede och Christy Turlington, som alla tre är engagerade i välgörenhet, säger sig klädkedjan vilja lyfta socialt engagemang. Jag hade dock velat se att man vågat gå hela vägen och använda sig av icke-traditionella modeller. Då hade väl idén blivit mer tydlig? Det är en bra tanke men med tre supersnygga modeller tror jag tyvärr att bilderna fortfarande bidrar till ytlighet.


filippakss15Hyr Filippa K
Nu kan vi budgetfantaster äntligen frossa i Filippa K-plagg! Som en del av företagets hållbarhetssatsning kan man nu hyra kläder till 20 procent av ordinarie priset. Det är främst klänningar, kostymer och accessoarer som hyrs ut vilket passar perfekt för den som ska på en finare tillställning. Man kan även lämna in sina gamla Filippa K-kläder i utbyte mot 15 procent rabatt på ett nytt köp. Det som lämnas in säljs vidare på märkets egna second hand eller skänks till Stadsmissionen, beroende på skick. Fler miljövänliga initiativ som dessa tack!


Foto: Maison Schiaparelli archives

Foto: Maison Schiaparelli archives

Till sist…
Missa inte utställningen Asylum – när modet flörtar med konsten på Kulturhuset i Stockholm den 20 januari-24 maj. Här visar man verk av bland annat Elsa Schiaparelli, Martin Margiela, Ann-Sofie Back, Minna Palmqvist och Sandra Backlund.

Pin It on Pinterest

Share This