Modeskribent Dunja Horvatovic listar trenderna, fenomenen och personerna som det snackats om extra mycket i modevärlden den senaste veckan.


rihannasharksRihanna simmar med hajar

Rihanna debuterade minst sagt storslaget i amerikanska Harper’s Bazaars marsnummer i vilket hon simmar med hajar. Numret är en hyllning till filmen Hajen som i år firar sitt 40-årsjubileum. Bilderna är tagna på Florida Aquarium i Tampa av fotografen Norman Jean Roy och bjuder på tre klädbyten. Rihanna bär bland annat en bikini från Burberry, en guldig Chanelbaddräkt med matchande klocka och smycken från Tiffany & Co. och Cartier.


Systrarna Jenner gör Topshop-kollektion

Efter veckor av spekulationer är det bekräftat att Kendall och Kylie Jenner lanserar en kollektion med Topshop. Kollektionen vid namn Kendall & Kylie är en exklusiv kapsylkollektion inspirerad av systrarnas “L.A. lifestyle” och samtida, eklektiska designestetik. Med lansering i sommar kommer kläderna säljas exklusivt på utvalda Topshop-butiker runt om i världen och på Topshop.com. Höga slitsar, magtröjor och kroppsnära klänningar är att vänta.


adidasmarantIsabel Marant anklagas för plagiat

Marants låga sneakermodell Bart har anklagats för att vara för lik Adidas klassiker Sam Smith. I centrum för debatten är den utmärkande röda hälfliken. Marants mer metalliska hälflik har märkets namn i vitt liksom Adidas variant som har Stan Smith skrivet i vitt tillsammans med Adidas logga. Typsnittet och storleken på texten skiljer sig mellan de två modellerna. Också prislappen skiljer sig, ett par Stan Smith-sneakers säljs för under tusenlappen medan Bart går för omkring det fyrdubbla. Huruvida det rör sig om varumärkesintrång från Marants sida beror på om skomodellerna med sannolikhet skapar förvirring hos kunderna. På grund av Adidas tidigare tidigare samarbeten med Mary Katrantzou, Kanye West och Jeremy Scott finns en risk att Marants sko uppfattas som ännu ett samarbete.


Pharrells färgskiftande kostym

Veckan avslutades med glitter och glamour på Grammygalan i Los Angeles. Galan har genom tiderna bjudit på minnesvärda kreationer och ikoniska klänningar, Jennifer Lopez urringade Versace-klänning år 2000, Björks svanklänning från Marjan Pejoski 2001 och Lady Gagas rymdklänning 2010 för att nämna några. I år snackades det mest om Rihannas fluffiga rosa tyllklänning från Giambattista Valli Haute Couture och Madonnas minimala piratinspirerade korsettklänning från Givenchy. Uppmärksamheten stals dock av Pharrell William som bar en färgskiftande kostym från sitt samarbete med Adidas. Tack vare 3M-reflekterande material blev den ljusgrå kostymen bländande vit när den fotograferas med blixt. Syftet är oklart men spännande är det.


menckelss15Till sist …

… Inom kort släpper Menckel hela sin vårkollektion. Kollektionen präglas av avskalade plagg och en av inspirationskällorna är den schweiziska videokonstnären Pipilotti Rits visuella språk som förenar den inre och emotionella världen med den yttre verkligheten.

Pin It on Pinterest

Share This