Moderedaktör Nicklas Kihlberg listar trenderna, fenomenen och personerna som det snackats om extra mycket i modevärlden den senaste veckan. Här är den gångna veckans höjdpunkter:


zoolander_benidictVeckans bojkott
Förra veckan släpptes trailern till Zoolander 2 och trailern har väckt kritik. I trailern syns Benedict Cumberbatch i rollen som den ”androgyna” supermodellen All. Framställandet av karaktären är tydligt transfobiskt och över 10 000 personer har skrivit på en protestlista som uppmanar till en bojkott av filmen.


reastoppVeckans överenskommelse
2 500 företag inom den svenska kläd- och skobranschen har kommit överens om ett gemensamt beslut om hur begreppet rea ska hanteras. Överenskommelsen innebär att medlemsföretagen i Svensk Handel Stil, däribland jättar som Lindex, Kappahl och Indiska, bara får rea högst fyra gånger per år. Anledningen är att man anser att begreppet rea har urvattnats.


Foto: Gucci och JW Anderson

Foto: Gucci och JW Anderson

Veckans gala
I veckan var det så dags för British Fashion Awards. Milt sagt alla var där, Lagerfeld, Wintour och Beckhams för att nämna några. Kvällens stora pris togs emot av Guccis Alessandro Michele och i övrigt var det JW Anderson som gjorde en liten storslam i form av priset för årets Menswear och Womenswear designer. Det senare priset delades förresten ut av Noomi Rapace.


kristen_chanelVeckans filmis
Karl Lagerfeld fortsätter att producera kortfilmer för Chanel. I den kommande filmen Once and Forever som premiärvisas i Rom på tisdag, den 1 december, ser vi ingen mindre än Chanelfavoriten Kristen Stewart i rollen som Gabrielle ”Coco” Chanel. I veckan läckte första bilden från inspelningen.


blackfridayVeckans hysteri
Först H&M x Balmain och sedan öppningen av Mall of Scandinavia. Denna veckans shoppinghysteri inträffar på fredag när det är dags för Black Friday. USA:s supershoppingdag har etablerat sig i Sverige och en rad butiker utlovar extremrea. Svart är en sorgefärg. Jag orkar inte säga mer.

Pin It on Pinterest

Share This