Modeskribent Dunja Horvatovic listar trenderna, fenomenen och personerna som det snackats om extra mycket i modevärlden den senaste veckan. Här är den gångna veckans höjdpunkter:


hmbal1Veckans kritik
Hela lookbooken för H&M x Balmain har släppts och hajpas för fullt. Men kritiker menar att kollektionen är för dyr. H&M x Balmain är kedjans dyraste designsamarbete hittills och i den återfinns bland annat en broderad klänning för ca 5000 kronor och solglasögon för ca 400 kronor. I fjolårets samarbete med Alexander Wang hade samtliga plagg en prislapp på under 3000 kronor.


gracecoddingtonVeckans biografi
Inom de närmsta åren kan vi se fram emot ännu en modefilm. I veckan kom nyheten att amerikanska Vogues creative director Grace Coddingtons liv ska filmatiseras. Det är bolaget bakom The Bling Ring och Ex Machina som har köpt filmrättigheterna till Coddingtons biografi Grace: A Memoir från 2012. Nu spekuleras det för fullt om vilka skådespelare som kommer få spela Grace och hennes chef Anna Wintour.


Americas-Next-Top-ModelVeckans avslut
Americas Next Top Model, realityserien som gett oss ord som smize, booty tooch och dreckitude, ska läggas ner. Efter elva år bekräftar Tyra Banks att cykel 22 blir den sista. De senaste åren har tittarsiffrorna gått utför och serien har försökt fokusera mer på fans och sociala medier. Det sista avsnittet sänds i USA 4 december.


appletv_Made2MeasureVeckans underhållning
Om saknaden efter ANTM blir för stor kommer här en glädjande nyhet. Apple TV lanserar kanalen Made2Measure, som enbart kommer att sända moderelaterade program. M2M har tagits fram av konglomeratet WME-IMG som äger IMG Models och New York Fashion Week. Kanalen kommer att sända modedokumentärer, modefilm, modenyheter och modevisningar och är tillgänglig från och med december.


metgalaVeckans tema
I veckan offentliggjordes det att temat på nästa års Met Gala är Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology. Galan vill fokusera på den alltmer suddiga uppdelningen mellan handgjord haute couture och maskintillverkade kläder. Händelsen äger rum 2 maj 2016 och bland hedersordförandena ser vi Nicolas Ghesquière, Karl Lagerfeld och Miuccia Prada.


pattismith_keithrichardsVeckans återförening
Patti Smiths ikoniska Keith Richards T-shirt har varit på vift i 37 år, men nu har de två återförenats. Det var mitt under en högläsning av Smiths senaste bok som ett av sångerskans fans presenterade några personliga föremål som stals under en turné 1978.

Pin It on Pinterest

Share This