Modeskribent Ellen Pan listar trenderna, fenomenen och personerna som det snackats om extra mycket i modevärlden den senaste veckan.


parisss15_utv

Chloe, Chanel och Jean Paul Gaultier. Foto: Fashionwirepress.com

Fashion month avslutas med modeveckan i Paris
Det känns som att det var i går som säsongens modecirkus drog igång. Men på torsdag är den slutligen över och som vanligt avslutas kalaset med pompa och ståt i modehuvudstaden Paris. Förutom vår svenska stolthet Acne Studios finns här många godbitar att inspireras av. Hos Chloé stod trendmaterialen denim och mocka i fokus med vacker spets som komplement. Jean Paul Gaultier bjöd inte helt oväntat på en sprakande show i och med sin allra sista ready-to-wear-kollektion. Chanel bjöd på den mest spektakulära och bombastiska visningen där modellerna gick i demonstrationståg. Mindre kända Akris gav en minimalistisk visning där framförallt vita kostymer, ljusbrunt läder och transparenta partier fångade min uppmärksamhet. Paris kan helt enkelt titulera sig som modemånadens avslutande höjdpunkt även i år.


wwang

Alexander Wang X H&M släpper fler kampanjbilder
Det började med en nervkittlande sneakpeak här och var i sociala medier. Vi som väntat på en glimt av samarbetet i flera månader lyckades därav lägga ihop pusselbitarna och skapa en bild av kollektionen – sportigt, mörkt och stora logotyper. I torsdags kunde den bilden bekräftas när Alexander Wang gick ut med samarbetets reklamkampanj. Kläderna porträtteras av svenska fotografen Mikael Jansson på toppmodeller som Joan Smalls och Natasha Poly men även kända atleterna Rivaldino dos Santos och Andy Carroll. Ett vinnande lag med andra ord! Kampanjen ska även kompletteras med en TV-reklam och en  kortfilm som publiceras närmare lanseringen den 6 november.


topshop

Marques Almeida för Topshop
Marta Marques och Paulo Almeida är designerduon som blivit en storfavorit på London Fashion Week med sina 90-talsinfluenser och karaktäristiska fransade denim. Duon gjorde en hyllad vårvisning för några veckor sedan och är härnäst aktuella med ett samarbete med Topshop. Nästa vecka, närmare bestämt den 9 oktober, släpps kollektionen och av bilder att döma kan vi förvänta oss simpla, användbara plagg mixat med märkets signaturelement. Jag kommer i alla fall försöka lägga vantarna på läderkappan, nittiotalsklackarna och pälsväskan som slår stort i höst.


 

Till sist…victoriabag
Minns ni när nyheten spred sig om att svenskar betalade för Victoria’s Secret-påsar på Ebay? Nu har den hypade underklädeskedjan äntligen öppnat på Hamngatan i Stockholm. Förbered dig dock på att bli besviken om du väntat dig underkläder – här har man istället satsat på dofter och accessoarer.

 

Pin It on Pinterest

Share This