Moderedaktör Nicklas Kihlberg listar trenderna, fenomenen och personerna som det snackats om extra mycket i modevärlden den senaste veckan. Här är den gångna veckans höjdpunkter:


acneung
Veckans debatt
I veckan har unga modeller varit en het snackis i modevärlden. Det började med att Amanda Brohman publicerade ett blogginlägg och menade att modellerna på Whyreds visning under Stockholms modevecka inte såg ut att vara äldre än 12 år gamla. Kristofer Andersson på BON gav svar på tal, beskyllde Brohman för dålig research och räknade ut att snittåldern på modellerna var 20 år. Igår publicerade sedan Acne en bild ur sin senaste höstkampanj för damkollektionen. Kampanjen frontas av creative director Jonny Johanssons son, Frasse. Ålder? 11 år.


modekokbokenVeckans bok
Jag måste erkänna att jag skrattade till lite när jag såg det första pressmeddelandet om Modekokboken. Den bok där April E. Wickström samlat recept från några av de främsta inom den svenska modebranschen. Men jag måste också erkänna att när jag började bläddra i den kunde jag inte sluta. Cia Janssons bearnaisesås, Ann-Sofie Backs ostfundue, Lars Wallins torsk, Sandra Beijers tomatdrink, Caroline Winbergs piggvar och så vidare. Allt illustrerat med bilder som inte kan kallas för något annat än foodporn.


supermodeller
Veckans återförening
För Vogue Italias septembernummer har fotografen Peter Lindbergh samlat några av tidernas största supermodeller, originalen alltså. Cindy Crawford, Tatjana Patitz, Eva Herzigova, Nadja Auermann, Helena Christensen och Karen Alexander är alla med.


mtvvmaVeckans gala
I veckan var det också dags för MTV Video Music Awards 2015. Förutom att Nicki Minaj kallade Miley Cyrus för ”bitch” och Kanye West tillkännagav att han vill bli president år 2020 så var det självklart också väldans massa outfits. I princip alla Kardashian/Jenners bar Balmain, Jared Leto bar Saint Laurent och Hailee Steinfeld bar en amazing byxdress från Stella McCartney.


nina_bogstedtVeckans pris
Det blev Nina Bogstedt på Filippa K som fick ta emot Guldknappen i lördags och därmed blev Filippa K också det första märket att vinna priset två gånger.

Pin It on Pinterest

Share This