Modeskribent Alexander Letic listar trenderna, fenomenen och personerna som det snackats om extra mycket i modevärlden den senaste veckan.


 

Time of death: March 21st, 2014, 1:04pm

Amerikanska Vogue dödsförklarades officiellt i sociala medier när de, i sitt senaste nummer, lät sångaren Kanye West och skandaldrottningen Kim Kardashian fronta omslaget iförda brudutstyrsel. Anna Wintour, numera känd som den före detta modebibelns chefredaktör, fattade i början av sin karriär på Vogue beslutet att sätta stopp för supermodelleran och i stället låta samtidens celebriteter pryda magasinets omslag. Ett beslut som en gång i tiden fick Vogue att toppa rent statusmässigt, men som den 21 mars bevisade bevisade att det är dags för drottning Wintour att lämna över kronan. Hon fick trots allt 26 år på tronen.

Ps. Att Wintour blev placerad second-row under Valentinos visning i Paris är ytterligare ett bevis för er som möjligtvis fortfarande tvivlar.

Kim & Kanye poserar på Vogues omslag. Källa: Vogue.com

Kim & Kanye poserar på Vogues omslag.


 

Topshop stjäl Faggot Apparels design

Tommie X, grundaren av klädmärket Faggot Apparel, skrev häromdagen i sin blogg att hans kläddesign har blivit stulen av Topshop. En nyhet som gick att bekräfta väldigt fort, bara genom att scrolla lite genom twitterfeeden.
Tröjan med trycket GIRL syntes första gången i Little Jinders musikvideo Ful och tråkig tjej som regisserades av Arvida Byström och Claire Kurylowski. Trycket som ursprungligen togs fram av Faggot Apparel, men som i dag hänger på Topshops galgar i nästan identiskt typsnitt. 
 Tommie X berättar även i sin blogg att det är framförallt tråkigt eftersom Faggot Apparel drivs ideellt, med avsikt att samla pengar till människorättsorganisationen Civil Rights Defenders.

Skäms på er, Topshop. Skäms!

Bevis på Topshops designstöld Källa: http://bon.se/blogs/tommie-x/

Bevis på Topshops designstöld
Bildkälla.


 

Klauncollective öppnar webbutik

Design från Klauncollective. Källa: Klauncollective.com

Design från Klauncollective.
Källa: Klauncollective.com

För mindre än en vecka sedan släppte Klauncollective delar av sin första kollektion på webbshoppen Klauncollective.com. Sedan flera månader tillbaka har man kunnat se celebriteter som Veronica Maggio, Ylva Falk, Oskar Linnros  med flera. bära det nya klädmärket på galor och framträdanden. Nu kan äntligen vanliga dödliga ta del av Klaun. Klauncollective drivs av sångerskan och låtskrivaren Sophia ”Soso” Somajo, och hennes make, fotografen Riccardo ”Ricci” T. Castano.

Vi intervjuade Soso som står bakom klädmärket Klauncollective i juni. För att läsa intervjun, klicka här.


 

Hilma af Klint + Acne = Sant

Design från Acnestudios - Hilma af Klint collection. Källa: Acnestudios.com

Design från Acnestudios – Hilma af Klint collection.

Acnes herravdelning presenterar kläder med prints av den svenska 1800-talskonstnären Hilma Af Klint. Klint, som var en pionjär inom abstrakt konst, har numera sin konst på Acnes skjortor och tröjor. Acne menar att det är en hyllning till den bortglömda konstnären. Kläderna känns som ett väldigt bra alternativ för den som vill komma ifrån det klassiska blom-mönstret till våren.


 

Till sist … gagi
… Lady Gaga vill ligga underst. Ta en titt på Lady Gagas senaste musikvideo G.U.Y som spelades in i fantastiska miljöer med extraordinära kläder av bland andra svenska Bea Szenfeld. Se videon genom att klicka här.

 

Pin It on Pinterest

Share This