Karusellen av modeveckor snurrar vidare till London och brittiska modeskapare som J.W. Anderson och Paul Smith håller den brittiska fanan högt. Ellen Pan har bevakat visningarna för Popmanis räkning och sammanfattar höjdpunkterna.


J.W.Anderson
Låt oss börja med den brittiska huvudstadens höjdpunkt, J.W.Anderson. Här har vi en kille som aldrig räds att ta ut svängarna och gå over the top! Vårkollektionen består av många olika element, en del mer svårsmälta än andra. Enorma puffärmar och psykedeliska mönster hör ju inte till min dagliga repertoar. Men så gör Anderson plötsligt en u-sväng och blir monokrom igen, vilket lämnar mig med en påtaglig känsla av schizofreni. Säga vad man vill om Londondesignern, i mina ögon behåller han i alla fall sin position som stadens hetaste modeinfluens.

image

Se hela kollektionen här.


House of Holland
Välkommen in i Henry Hollands magiska värld, inspirerad av kultfilmen Fear and Loathing in Las Vegas. Starka färger är något av ett signum för designern, men den här gången går han verkligen all in. Kan det vara så att Jeremy Scott har fått en konkurrent? Holland antar i alla fall utmaningen med leopardmönster, palmer, fotbollsstrumpor, mönstermix och en färgskala som skulle ta timmar att återge. Men sätter man igång vindrutetorkaren och sveper bort all excess så gömmer sig faktiskt flera trender i den här kollektionen – läs fiskehatten, de matchande seten och de safaridoftande snörningarna.

image

Se hela kollektionen här.


Topshop Unique
Vid det här laget har Topshops premiumsegment gått och blivit en storfavorit för min del, och för Londons modeelit också för den delen. På front den här säsongen satt ju både Alexa, Suki och Poppy. Och budgetkedjan sviker oss inte den här gången heller – de fluffiga skorna, fjäderaccessoarerna och pinstripekavajerna övertygar mig. Däremot blundar jag helst för leopardmönstret matchat med rött, en kombination som jag är odiagnostiserat allergisk mot.

image

Se hela kollektionen här.


Peter Pilotto
Pilottos vårkollektion tar oss med på en diskret berg- och dalbana utan dess like. Vi kastas mellan avskalad geometri och sportiga volanger inom loppet av minuter. Samtidigt går det hela i en harmonisk färgskala av pasteller som tyglar det spretiga och håller helhetskänslan på precis rätt nivå. Jag föredrar inte helt oväntat den första delen av visningen, men även de mer urflippade plaggen går hem hos mig.

image

Se hela kollektionen här.


Paul Smith
Med hjälp av siluetter, materialval och en väl genomtänkt färgskala lyckas Paul Smith svepa ihop en kollektion som känns både avskalad och utstickande. Dessutom prickar den brittiska designern in flera trender som ligger helt rätt i tiden – stickade sets, markerade midjor, asymmetriska snitt och kavajer i storlek större. Jag skulle mer än gärna stjäla den vita kostymen och hängselbyxorna direkt från catwalken och ta med mig hem!

image

Se hela kollektionen här.


Mer sevärt från London

image

Anya Hindmarch – Se hela kollektionen här.
Burberry Prosum – Se hela kollektionen här.
Christopher Kane – Se hela kollektionen här.

Pin It on Pinterest

Share This