Starka mönster och skimrande material satte tonen på var och varannan Londonvisning. Glitterduschar kunde ses hos Temperley London, Bora Aksu, Mary Katrantzou och Erdem, för att nämna några. Betyder det att ekonomin börjar gå bra nu? Jag håller tummarna för att min plånbok klarar alla dessa fester.


srSimone Rocha

Simone Rocha bjöd på flera, för sammanhanget, obehagliga inslag: medeltida visningsmiljö, dockor och mänskligt hår (?!). Gotiken stod i centrum och plaggen såg ut att vara gjord av gamla upphittade barockmöbler. De tunga materialen mjukades upp och blev flickiga capes, draperingar, och volanger, täckta av broderier och pärlor. Kusligt blev oskyldigt och förstärktes av Mary-Janes med matchande ankelstrumpor. Det är just på gränsen till att bli för pråligt, trots det är resultatet inget annat än bedårande och min favoritkollektion från Rocha hittills.

BÄST: Mönstrena.
SÄMST: De “dekorativa” hårtussarna.

Se hela kollektionen här.


roksRoksanda

Roksandas visning sprakade av intryck, trots att utsmyckningen var jämförelsevis dämpad. Kollektionens färgskala var regnbågen på syra med flitigt förekommande färgblock och jacquardväv. Trots detta var det hela sammanhängande, då ankellånga kappor, polokragar och stora bälten syntes i praktiskt taket varje outfit. Textilen stod i fokus med grova fransiga mattor och mjuka pälsar som gav en mysig höstkänsla. Här fanns mer päls än på någon annan visning och tyvärr känns det som att man förnedrar pälsen genom att färga den i så säsongsbundna färger och mönster. Annars gillar jag kollektionen som känns både uppmärksamhetssökande och värdig.

BÄST: Suget att svepa in mig i en matta i höst.
SÄMST: För mycket 1980-tal för min smak.

Se hela kollektionen här.


gilGILES

Gotiska sagofigurer i fjäderjackor, sekreterare i pennkjol och Hitchcock-kvinnor i timglasformade silkesklänningar och capes sågs på GILES höstvisning. Den redan uttjatade höga kragen kom i kråstappning, därmed lite mindre uttjatad. Balklänningar med dekorativa band över axeln fick mig att föreställa de svenska kungligheterna bära GILES i den nära framtiden. För elegansen fanns definitivt, liksom bärbarheten, fastän visningen var en av säsongens mest teatraliska. GILES hade mycket att tacka modellerna för. Andreja Pejic, som gick sin första modevisning sedan könskorrigeringen förra året, i sällskap med Jessica Stam och Kendall Jenner var vad som slutligen fick fiktionen att kännas realistisk.

BÄST: Står ut från resten av modeveckan.
SÄMST: Spretigt.

Se hela kollektionen här.


ckChristopher Kane

Nakenteckningar var mönstret i Christopher Kanes höstkollektion som höjde ögonbrynen. Tyvärr fanns det för lite av dem. Istället visade Kane gott om mjuka sammetsklänningar, skira organzablusar och cut-outs. De blottade alla kroppen på sitt sätt men kombinerade med sicksackmönster, glitter, plisseringar och volanger blev helheten inte vidare sammanhängande. Kane har haft en del svaga kollektioner på sistone, men den här är en klar förbättring, inte minst för att han så skickligt väver samman olika material utan också skapar bättre sittande siluetter.

BÄST: Det tecknade mönstret.
SÄMST: Känns stundvis för mycket som 1970-talsdisco.

Se hela kollektionen här.


mwMatthew Williamson

En höst med vårkänslor visades hos Matthew Williamson, och skillnaden mellan de två årstiderna tycktes sitta i pälskragar och boleros. Men jag köper det. En höst full av pasteller, blommönster och höga slitsar känns härlig att se fram emot. Även om jag lurar mig själv. Intrycket från catwalken var lättsamt men överdådigt. Guldklänningar, silkesblusar, utsmyckningar av pärlor, fransar och broderier fanns i överflöd. Det är inte oväntat för att komma från Williamson men medan jag tycker att AW15-kollektionen är vackrare än förra säsongens är den så lyxig att jag saknar Williams mer vardagliga plagg.

BÄST: Allt är fint.
SÄMST: Liten variation.

Se hela kollektionen här.


merMer sevärt från London:

Burberry Prosum – Se hela kollektionen här.
Preen by Thornton Bregazzi – Se hela kollektionen här.
Jonathan Saunders – Se hela kollektionen här.


Foto: Fashionwirepress.com/Style.com

Pin It on Pinterest

Share This