Tracy Irve: ”Vi känner oss redo nu”

av | apr 5, 2019 | Intervjuer, Läsvärt

Tracy Irve är aktuella med ny musik och i samband med releasen av deras nya singel Games passade vi på att ställa några frågor till syskonduon om deras nya riktning och inspiration.

Idag släpper ni er nya singel Games, berätta om den!
– Det är vårt första släpp på ett tag och det har även tagit sin tid att slutföra den. Vi behövde en paus för att känna att vi faktiskt förnyade och utvecklade oss själva, den senaste singeln var ett avslut på en period för oss.

Jag läste att ni fann inspiration från gamla grekiska tragedier under skapandet av låten, hur kom det sig att ni gjorde det?
– Jag läste en kurs i litteraturvetenskap som handlade om Medea i olika versioner och tolkningar över tid, från antiken till nutid i stort sett. Kören spelade en så viktig roll i de grekiska tragedierna, den var en egen karaktär som förstärkte storyn och medlade både mellan olika karaktärer och mellan publik och scen. Jag blev inspirerad av detta samt av Medea som kvinnoporträtt och vissa ”feministiska” tolkningar. Jag ser på ett sätt mina texter som kvinnoporträtt och gillar att hitta sätt att känna styrkan i det. Jag ville att körinslagen skulle kännas som någonting som stöttade huvudsången, som stärkte och stod bakom mig samtidigt som den agerade som bakgrund och förhöjde stämningen.

Ni nämner att ni ville hitta en ny riktning inför den här releasen. Hur såg processen ut och tycker ni att ni har lyckas?
– Vi har tidigare jobbat lite i låtserier, även om vi inte släppt EP:s så hör låtar vi släppt efter varandra ihop. Games är början på någonting nytt och då vill vi att det ska kännas nytt också. Inte nödvändigtvis att det ska ta en ny riktning, vi vet hur vi vill låta och har i det stora hela hållit oss till det sedan vi började. Det känns dock viktigt att det utvecklas och att det tillförs nya element och det tycker vi nog att det har gjort, annars hade vi inte släppt den.

”Vi har hamnat i fällan där vi tappat glädjen över musiken förut och vill inte göra det igen.”

Jag får känslan av att ni varit något sparsamma med era releaser de senaste två åren, är den här singeln början på en större release?
– Det har vi absolut, av olika anledningar. Vi vill inte släppa någonting som känns halvfärdigt eller oinspirerat, vi låter det hellre ta sin tid. Vi har hamnat i fällan där vi tappat glädjen över musiken förut och vill inte göra det igen för att vi försöker stressa fram någonting. De senaste två åren har vi jobbat och pluggat och musiken har varit ett sidoprojekt. En större release är på gång, vi känner oss ganska redo nu och det är tack vare responsen vi fått på det vi släppt som vi överhuvudtaget har självförtroende nog att ta oss an ett sånt projekt.

Som den syskonduo ni är, hur ser era inspirationskällor ut och har ni mycket gemensamt i sättet ni skapar på?
– Vi lyssnar mycket på musik och tar inspiration från massa olika håll, även om vi såklart har några favoriter. Inför varje ny låt jobbar vi utifrån ett par referenser som influerar oss där och då. Vår process ser ungefär likadan ut varje gång när det kommer till själva skapandet och färdigställandet av produkten, men vi fungerar väldigt olika som personer. Jag pratar väldigt mycket i känslor, hur jag vill att det ska kännas. Det kan ibland bli problematiskt för Alex som sitter i själva produktionsstolen och ska försöka överföra det till den faktiska produktionen. Vi vet dock båda två vart vi vill hamna och vi balanserar upp varandra ganska bra i processen dit.

Vad har ni för planer inför våren?
– Vi försöker ta den som den kommer. Först och främst släpps låten och så får vi se hur saker blir efter det. Men visst har vi planer på att sätta oss i studion igen och börjar även bli sugna på att ge oss ut och spela.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Fotografi:
Tracy Irve

Pin It on Pinterest

Share This