The Japanese House: ”Jag tycker generellt att det är svårt att skriva om andra än mig själv”

av | Apr 24, 2017 | Framsida Startslider, Intervjuer

Imorgon gör Amber Bain i The Japanese House sitt andra Sverigebesök på Den Lilla Hotellbaren i Stockholm och vi passade på att ställa några frågor till henne inför konserten.

Du har alltid jättefina omslag till dina releaser, inte minst din senaste EP Swin Against The Tide. Har du tagit bilderna själv?
– Jag har tagit alla bilder analogt. Egentligen är det bara någon lyxig rulle film och några snabba bilder som jag har tagit på Island, Marocco och olika platser i USA.

Bortsett från bilderna och dina väldigt vackra musikvideos så känns det generellt som att estetiken har en viktig roll kring din musik. Håller du med om det och har det alltid varit så?
– Jag tar regelbundet bilder och laddar upp de på sociala medier istället för att bara fylla flödet med bilder på mig själv och turnén. Det känns inte riktigt som min grej.

Har du någon speciell plats där du känner dig med fokuserad och kreativ i skapandet av din musik?
– På mitt rum.

Din musik har verkligen en lugnande effekt på lyssnaren och det var faktiskt det som fångade mitt intresse för dina verk från första början. Är det något som du har i åtanke under din kreativa process?
– Jag tror att det är bäst att hålla sig helt öppen och ha ett tomt sinne när en försöker att skriva musik. Jag tror att det fungerar bättre än att från början gå in med ett mål på vad du vill uppnå. Det är vad som funkar bäst för mig i alla fall. Men tack!

Berätta lite om din senaste EP Swim Against the Tide, vad var inspirationen bakom den?
– Det gamla vanliga. Människor och relationer i mitt liv. Jag tycker generellt att det är svårt att skriva om andra än mig själv.

För tillfället är du ute på turné i Europa, känner du att du din musik växer eller tar nya vägar när du framför den i liveformat?
– Jag har en ny lineup, nu är vi fyra stycken. Jag känner verkligen att livesoundet har utvecklats till något annorlunda nu, men det låter väldigt bra, hoppas jag. Det känns i alla fall väldigt bra.

Vad händer härnäst för The Japanese House, arbetar du på ny musik och vilket format går tankarna i kring din nästa release?
– Det kommer att släppas en till EP väldigt snart och därefter ett album.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This