Swedish Rock’n’Roll Club: ”Vi vill demontera det pretentiösa i utelivet”

av | feb 22, 2018 | Intervjuer

Det som började som ett studiokollektiv för rock’n’roll älskande musiker har nu resulterat i ett nytt klubbkoncept. Vi har pratat med Swedish Rock’n’Roll Club inför klubbpremiären som äger rum på Scalateatern nu på lördag.

Berätta om konceptet bakom Swedish Rock’n’Roll Club.
– SRNRC är ett studiokollektiv och nu även en klubb. I studion på Kungsholmen finns det flera rum – med möjlighet att både spela in, repa, skriva låtar eller bara hänga. Målet är att skapa en mötesplats för både oberoende och mer kommersiell musik. Med klubben vill vi skapa en live-scen för band och artister som nyttjar studion, och samtidigt bjuda in andra vänner och band som vi för tillfället tycker gör intressant musik. Utöver livemusik så kommer även grymma DJ’s att spela.

Vilka är det som ingår i studiokollektivet?
– Tella viv, VERO, Miynt, LightVibes samt producenterna: CG, Theodor Arvidsson, Lovina Isaksson och Axel Jonsson-Stridbeck.

Hur ser ni på Stockholms klubb och livescen idag?
– Den är problematisk och avgränsad. Det finns mycket att tillföra.

Hur tror ni den ser ut om fem år?
– Vi skulle gärna se att den blomstrade – att fler fick möjligheten att ta initiativ och att genomföra de klubbkoncept de saknar. Stockholm behöver samarbeta och göra det enklare för mindre verksamheter att få näring. Om fem år hoppas vi att det finns typ 15 olika venues/klubbar som är tillgängliga för livegig. Med tillgänglighet menar vi att det är öppet för alla, att inträdet är lågt, att utbudet är brett.

”Det ryktas om att Plura kommer uppträda på nästa klubbkväll”

Hur ser ni på relationen till andra band och människor inom scenen?
– Relationerna är goda. Vi upplever att det finns en vilja att hjälpas åt, att främja varandra. Det blir också viktigt när vi är många som jobbar i sann DIY-anda.

Ni säger att ni vill tillföra den del av livsscenen som fattas, vad är det egentligen som fattas?
– Det fattas mindre, skitiga klubbar som inte kostar en miljon att besöka. Vi saknar ställen som inte tar garderobsavgifter, ställen du kan komma till direkt från jobbet och bara få vara dig själv, ställen du kan komma till i kläderna du annars inte vågar bära. Vi vill demontera det pretentiösa i utelivet. Det saknas rock-klubbar som inte drivs av endast män. Och framför allt – att gå på gig handlar om upplevelsen – alla vill ha en bra kväll. SRNRC vill agera motor för en ny våg av live-eran.

Kommer ni att boka band och DJ’s utöver ert kollektiv?
– Självklart! Det ryktas till exempel om att Plura (ja, du läste rätt) kommer uppträda på nästa klubbkväll.

På lördag är det dags för den första upplagan, vad kan vi förvänta oss?
Scalas källare kommer förvandlas till The Cavern.

Det har hänt mycket för VERO under det senaste året, hur ser framtiden ut och när kan vi förvänta oss att få höra mer musik?
VERO kommer fortsätta giga (boka oss!) och skriva låtar till en EP. Så fort världen är redo kommer det ny musik right up your alley. Den kommer inte vara dålig.

Swedish Rock’n’Roll Club vill uppmuntra alla som vill spela att kontakta dem här och här kan du även bli medlem och registrera dig till eventet på lördag.

Författare:
Elin Strömberg, Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This